Sunday, November 2, 2008

Vakit Gazetesi'nin Hüseyin Üzmez ile yazarlık bağlamında ilişkilerini bitirdiğini ilan etmesi üzerine "Vakit'e Tepki" blogunu amacına ulastığı düşüncesiyle kapatma kararı almış bulunuyoruz.

Ancak yaşanan bu süreçte gazetenin kendisini uyaran imzacılara karşı ağız dolusu hakaretlerle yürütttüğü 'kartel medyasından para aldılar' , 'Lut kavmi ve aşırı solcular ile işbirliği içerisindeki kadınlar' kampanyalarını ve tek tek isimleri ile imzacı kadinları en ağır ithamlarla karalayarak dindar insanlara hedef gösterme çabalarını Allah'a havale ediyoruz.

Bu vesileyle Vakit gazetesinin eleştiri karşısındaki hiç bir sınır tanımayan ahlaki zaafiyetlerle dolu tavrini da görmüş olduk. Bu zeminde herhangi bir tartışmaya girmeyi kendimize zul addederiz. Ayrica tartışmaların bu seviyeye düşmesinden duyduğumuz üzüntü ve bu tartışmadan tek yara alanın sadece bizler değil 'MÜSLÜMAN' ismi olacağını bildiğimizden dolayı susmayı tercih ediyoruz. Hakkında beraat kararı verilmiş insanların dahi suçlu olarak anıldığı 'haber'lerin, metne imza veren gönüldaşlarımızı daha fazla yıprtmasına da razı olamamaktayız.

Bize iftira eden bazi Vakit yazarlariyla bizim aramızda şahit olarak Allah yeter. O 'En Güzel Hüküm Verici'dir.

Gerek metni imzalayarak gerekse de söz konusu kampanyaları köşelerinde dillendirerek bize destek olan herkese çok tesekkür ediyoruz.